ask_logo_18.png

Symbol

Symbol


 

Tornet och stjärnan är allmänna supporterklubbens symbol och klubbmärke. Märket formgavs av Rickard Frank i samband med föreningens grundande, hösten 2014.

Symboliken i klubbens märke är mångbottnad, och baseras inte enbart på likheten till de torn som återfinns i AIK:s klubbmärke. Så här resonerade vi när symbolen skapades:

Ett torn är en samlande kraft till vilken folk dras för skydd. AIK:s supportrar är inte sällan under hårt tryck från omgivningen, och tornet symboliserar här den fästning vi samlas runt för att sätta oss till motvärn.

Tornet är en symbol över något som höjer sig över sin omgivning, och som syns var du än befinner dig. Det är orubbligt och påverkas inte lätt av kalla stormar eller skiftande förutsättningar. Tornet är för evigt, liksom AIK och klubbens supportrar.

Just detta torn jagar en stjärna, i Sverige en symbol för sportsliga framgångar – de som klubben vunnit i tider som svunnit, och de som det är dags för snart igen.

Om man tillåter sig mytologiska liknelser kan man dra symboliken än längre. Människan byggde zigguraten Babels torn för att i sin arrogans nå himlen. En sådan hädisk hybris symboliserar kulturen i och kring AIK. Tornet symboliserar vår arrogans inför högre makter, och så länge tornet står är det en symbol över att de högre makterna inte lyckats kuva oss.

Sammanfattningsvis kan således Allmänna Supporterklubbens märke sägas symbolisera:

  • Styrka
  • Sammanhållning
  • Tradition
  • Framgång
  • Självförtroende

Tornet med stjärnan är vår symbol, vårt märke, grunden i vår visuella identitet.

Var stolt över din klubbtillhörighet

ASK uppmanar alla sina medlemmar att använda klubbmärket och den grafiska profilen som vi tagit fram för föreningen. Vare sig du vill pynta din profilbild på Facebook eller måla banderoller och läktarflaggor så är det viktigt att du har verktyg till hands. Inget projekt är för litet, inget är för stort.

Här kan du ladda ned det du behöver: