ask_logo_18.png

Om ASK

Om ASK

jsodra-aik_klibba.jpg
 
 

Det har varit ett samtalsämne i många år utan att planerna lämnat ritbordet. En allmän supporterklubb som kan samla det engagemang som finns i och kring AIK.

Målsättningen är att bli Skandinaviens största supporterförening och ena vår svarta massa. Genom medlemsavgifter, researrangemang och försäljning av merchandise kan föreningen få de ekonomiska och organisatoriska förutsättningar som krävs för att förverkliga idéer som idag anses omöjliga.

Föreningen skulle också med sitt stora antal medlemmar kraftigt öka supporterinflytandet i både AIK-frågor och nationella/ internationella frågor.

Styrelsen består av människor som har spetskompetens inom något av de områden som vi har identifierat som viktiga för en förening som förväntas växa snabbt och täcker upp alla aspekter av supporterkulturen. Utöver det läktarrelaterade handlar det bland annat om ekonomi, IT, kommunikation, resor och produktion.

Styrelsen består av representanter från olika läktarsektioner. En del är, eller har tidigare varit, verksamma i andra supporterföreningar medan andra aldrig tidigare varit organiserade.

Allmänna Supporterklubben är en fristående supporterförening till AIK.

Manifest

Allmänna Supporterklubbens främsta syfte är att främja och utveckla supporterkulturen i och kring AIK, och genom detta ligga till grund för att AIK har Skandinaviens största och bästa supporterskara. Detta ska visa sig matchdag och icke-matchdag, på och utanför läktarna och oavsett AIK-sektion.