ask_logo_18.png

Aktuellt

 

Aktuellt


Styrelsens blickar är riktade mot ett supporterhus

Vi är i mitten av September, hockeypremiären är bara en dag bort och i fotbollen så är vi mitt uppe i en brinnande guldstrid. Styrelsens arbete intensifieras och energinivån är hög. Trots det så räcker våra händer och hjärnor inte alltid till.

Under sommaren så publicerade vi en halvårsrapport där vi berättade om att vi vill utveckla verksamheten och göra styrelsen mindre operativ. En av anledningarna till att vi i styrelsen vill bli mindre operativa är för att kunna fokusera på strategiskt viktiga bitar. Det är även viktigt för oss att kunna involvera fler medlemmar, för att på så sätt skapa en bredare gemenskap med duktiga ambassadörer för ASK som på sitt sätt kan involvera ännu fler AIK:are i ASK.

En utav de större strategiska bitarna som vi vill arbeta mot är ett Supporterhus, eller en supporterlokal. Vi ser denna framtida lokal som en mötesplats för våra medlemmar där vi kan bedriva en mer professionell verksamhet som på sikt skulle kunna hjälpa oss att utvecklas som förening på ett sätt som vi i dagsläget inte har möjlighet till. I vår framtida lokal hoppas vi kunna sälja merchandise, titta på bortamatcher ihop (om man inte åker), ha seminarier och workshops, bedriva pubverksamhet etc.

Det här är dock inte möjligt utan er medlemmar. Just nu så tar bortaresor och merchandisearbetet upp stor mängd av vår tid. Det här är någonting som vi tror och hoppas att det finns intresse och kunskap hos våra medlemmar. Vi vill upprätta två arbetsgrupper som kommer att få driva dessa två områden. All typ av kunskap som kan tänkas bidra till dessa två gruppers arbete är välkommet. Vi har en stor tro på att just merchandise och bortaresor är något som har oerhört stor förbättringspotential, även fast det är två fungerande bitar i dagsläget.

Vi kommer att under hösten skapa riktlinjer och bygga strukturer för att dessa arbetsgruppers arbete ska flyta på så bra som möjligt. Vi i styrelsen är övertygade om att det arbetet vi precis har börjat är någonting som kommer att bli riktigt bra, men det kommer ta lång tid att bygga upp. Därför är vi oerhört tacksamma för all hjälp som vi kan få på vägen.


Vill du engagera dig? Hör av dig till info@supporterklubben.com


Med vänliga hälsningar,
Styrelsen i Allmänna Supporterklubben

Ola Thews