ask_logo_18.png

Aktuellt

 

Aktuellt


Uppdatering från Styrelsen

 Kära ASK-medlemmar och AIK-supportrar.

Det har idag gått drygt fyra månader sedan styrelsen i sin nya konstellation påbörjade sin resa. Vi kliver nu in i en period där vi har tid att titta tillbaka och samtidigt blicka framåt och ta ut en riktning för framtiden. Tiden fram tills nu har varit oerhört intensiv. Den är fortsatt intensiv, men arbetet kanske sker mer bakom kulisserna.

Våren har som bekant präglats av de nya direktiven från Polismyndigheten. Upprepade möten har hållits med andra supporterföreningar, AIK, Polisen och politiker. Möten som lämnats med blandade känslor med ömsom framtidstro, ömsom frustration. Vi har startat en task force med supportrar från andra klubbar, vilket resulterat i Rädda Svensk fotboll-kampanjen som innebar ett besked om ett enat supportersverige. Dessutom drog vi igång ett eget initiativ med villkorstrappan.se med medföljande klibbor som delades ut i samband med hemmaderbyt mot Hammarby. Vi har skrivit debattartiklar i ämnet och i juni var nästan hela styrelsen representerad vid SFSU:s sommarmöte i Malmö. Vi driver frågan mot villkorstrappan dagligen och ert stöd har gett energi till det.

Utöver det har vi fått iväg ett antal bussar till bortamatcher runtom i Sverige. Tanken är att vi ska intensifiera det under hösten, senast förra veckan med att erbjuda båtresa till Uppsala, men också en badbuss till Eskilstuna i början på augusti. Du kan boka din plats till bussresan här. Vi har också jobbat med att ta fram ny merchandise som kommer att säljas under sommaren och hösten.

Vi i Styrelsen vill väldigt mycket med ASK. Vi ser framför oss hur vi som organisation kommer att göra hur mycket som helst. Det som vi ser allra tydligast framför oss är ett eget supporterhus eller en klubblokal där vi kan bedriva vår verksamhet och erbjuda allt från att kika på bortamatcher ihop om man inte kan åka, planera projekt, ha föreläsningar och ha ett allmänt bra häng i goda vänners lag. För att det ska bli verklighet, behöver vi i styrelsen jobba mindre operativt och mer strategiskt. Det är en omöjlighet i dagsläget då vi är begränsade i tid och mankraft.

Vi vill som organisation bli större och starkare. För att vi ska bli det krävs det fler medlemmar och framförallt fler medlemmar som är aktiva. Under hösten kommer vi börja kommunicera ut mer frekvent och öppet vad vi gör, vad vi planerar att göra och vad vi behöver medlemmars engagemang kring.

Redan nu vill vi kommunicera ut att vi letar efter medlemmar som kan tänka sig att driva vårt merchandise. Både att skapa nytt grafiskt material, samt komma med nya produkter och prissättning på dessa.

Vi kommer som sagt under hösten att börja kommunicera ut och undersöka vad ni medlemmar vill ha ut av ert supporterskap och hur ni skulle kunna bidra. Är det så att ni redan nu kan tänka er att ställa upp, är vi tacksamma för all hjälp vi kan få.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen i Allmänna Supporterklubben

 

Ola Thews