ask_logo_18.png

Aktuellt

 

Aktuellt


Öppet brev till Allmänna Idrottsklubbens huvudstyrelse och specialidrottsföreningar

Allmänna Supporterklubben är en fristående supporterförening för AIK:are vars främsta mål är att främja och utveckla supporterkulturen i och kring AIK. Vi samlar medlemmar som stöttar alla typer av idrotter inom AIK.

Vi skriver nu till er som sitter i styrelserna i AIK huvudförening eller i AIK:s specialidrottsföreningar. Vi skriver till er eftersom ni sitter i en position att kunna påverka era respektive idrottsförbund som i sin tur har möjlighet att påverka Riksidrottsförbundet (RF) genom det medlemskap som varje idrottsförbund har där.

Vår begäran är enkel. Vi vill att ni på alla tillgängliga sätt arbetar för att RF genom en extrainsatt stämma väljer en ny ordförande och avsätter Björn Eriksson som för närvarande innehar den posten.

Bakgrunden till detta är att RF under hans ledning varit drivande i att ta fram de vettlösa åtgärder som nu drabbat framförallt fotbollspubliken men som kommer drabba supportrar inom alla idrotter och i förlängningen hela Föreningssverige.

Genom Erikssons uttalanden i pressen och genom hans roll som ordförande i lobbyorganisationen Säkerhetsbranschen har Björn Eriksson visat att hans lojalitet inte är med idrotten utan att den ligger hos vaktbolagen och polisen. Genom hans agerande har han riskerat Sveriges föreningslivs framtid och fotbollspublikens säkerhet. Hans förtroende måste alltså anses vara förbrukat.

Med bakgrund av detta vill vi i Allmänna Supporterklubben att ni står upp för era medlemmar och kräver Björn Erikssons avgång. I Gnaget stöttar vi varandra.

Mer bakgrund kan ni hitta här:

https://www.expressen.se/sport/qs/i-idrottens-eller-vaktbolagens-namn/
https://www.supporterklubben.com/aktuellt/2019/5/24/uttalande-om-riksidrottsforbundet-och-bjorn-eriksson

Ola Thews