ask_logo_18.png

Aktuellt

 

Aktuellt


Regeringsbesök hos Supporterakademin

Tisdag 7 mars besöktes Supporterakademin av Närings- och innovationsminister Mikael Damberg för samtal om utveckling, påverkan och ledarskap. Det är andra gången Mikael Damberg besöker Supporterakademin, men första gången som minister.

Vi är glada och tacksamma för alla intressanta och inspirerande föreläsare som hjälper oss utrusta morgondagens supporterledare med bästa möjliga redskap. Särskilt roligt är att i stort sett samtliga föreläsare önskar återkomma.” Säger Fredrik Dahlborn, projektledare för Supporterakademin.

AIK:aren Mikael Damberg har suttit över tio år i Sveriges Riksdag, varit politisk sakkunnig och talskrivare till före detta statsminister Göran Persson och sitter sedan 2014 i Sveriges regering.

Efter önskemål från ministern gästade även Max Bergander, ansvarig för AIK:s värdegrundsarbete, supporterakademins träff. Bergander presenterade hur klubben utvecklar, implementerar och följer upp AIK-stilen, från knattar hela vägen upp till klubbens A-lag.

Vi ser näringsministerns intresse som kvitto på att det hårda arbete Max och andra i klubben genomför bär frukt. Säger Mikael Ahlerup, VD för AIK Fotboll

Supporterakademin är en gratis utbildning i kommunikation, projektledning och ledarskap som erbjuds supportrar i åldrarna 18-26 år. I utbildningen, som startade 2013, blandas arbeten i projekt med föreläsningar och workshops. Bland tidigare föreläsare återfinns bland andra Manfred Aronsson, VD för C More, Caroline Szyber, riksdagsledamot, och Kevin Lampe, tidigare talskrivare för Barack Obama.

Möjligheten att få feedback av en minister i de projekt jag driver är fantastisk och unikt för AIK” säger Malin Warodell en av tio deltagare i Supporterakademin 2017.

Supporterakademin 2017 sponsras av Svea Ekonomi, t-shirt.se och Drottningholms glas.

Elvira Eriksson