I en tid av förnyelse med ny arena och supporterförening så sätts så sätts AIK-supportrars identitet på prov. Vi kände då att det fanns ett stort behov av att lyfta fram våran egna historia i klubben.
Vi började då med arbetet att kontakta personer runt om i AIK-leden som är duktiga på våran historia och som kan hjälpa till. Den allra första som vi kontaktade var @AIKHistoria på twitter. Vi behövde senare en plattform som vi kunde sprida vårat projekt på. AIK-podcasten Radio Råsunda kontaktades och vi fick ganska snabbt från projektstart en ordentlig och stor plattform. @AIKHistoria hjälpte oss med att få ihop bra material till vårat första avsnitt vilket blev väldigt lyckat.

Vi har sen dess fortsatt att medverka i Radio Råsunda med ett stort positivt bemötande.
Vår tanke har hela tiden varit att vi ska sammankoppla nutiden med historian. Detta har gjorts genom att historiabiten ofta haft en sammankoppling med gästen som har medverkat i programmet. Till exempel när Fredrik Bustad medverkade så handlade våran historia del om de andra norrmännen som spelat i AIK under vår historia.

I våran “historiegrävning” har vi främst använt oss av de olika AIK-böckerna som finns, så som 500 AIK.are, De första 116 åren med flera. Vi har även varit och besökt Stockholms Stadsarkiv för att försöka belysa bortglömda historier.

Vi är väldigt nöjda med resultatet av vårat projekt. Totalt har runt 100 000 personer lyssnat på det och det ökar ständigt.